Van 1631 naar 1604

De NS locs van de types 1600 en 1700 vind ik erg mooie locs. Waarbij de 1604 toch wel mijn favotiet is, uiteraard omdat deze loc vernoemd is naar mijn geboorte- en woonplaats Dordrecht. Wat is er dan leuker om van deze loc alle variaties te hebben. De Railion uitvoering had ik al eens gemaakt. Nu is de eerste uitvoering, nog zonder stadswapen aan de beurt.
Van een oud-collega en tevens modelspoorder kon ik de kap van een Märklin loc, de 1631 overnemen. Ik had al een 1631, maar die wil ik origineel laten. De 1631 van Märklin is de enige Märklin loc met de tyfoons op het dak zonder konijnehokken er omheen. Zoals de eerste locs voordat ze stadswapens kregen rondgereden hebben.
Nadat de kap van alle attributen is ondaan worden de logo's, nummers e.d. verwijderd.
Hierna wordt de loc gereinigd en vervolgens in de primer gezet, waarbij het zilver/ aluminiumkleurige deel op het dak is afgeplakt. Dat deel wil ik zo laten.
Als de primer (gewoon van de Action) droog is wordt de gehele kap in de gele kleur gespoten.
Ik had eerst ver van Elita Models genomen, een heerlijke verf om te spuiten, maar ik vond de kleur, hoewel dit de NS RAL kleur was, niet mooi. Te licht. Daarom is de loc daarna nogmaals gespoten, maar dan memt verf van KleiNSpoor.
Na het drogen en uitharden van de gele verf is de kap afgeplakt om de grijze verf aan te kunnen brengen.
Het begint al weer op een 1600 te lijken.
Met de hand zijn de treden bij de cabinedeuren, de roosters onder de neus en de front en sluitsinen geschilderd. Ik laat de sluitseinen voor wat ze zijn. Als de loc rijdt zal ze een vaste trein krijgen en zijn sluitseinen niet nodig.
Met behulp van Paint, Word, een printer, decalpapier en blanke lak uit een spuitbus zijn de decals gemaakt. Enkele decals op de stelbalk zijn afwrijftransfers van KleiNSpoor.
Na het aanbrengen van de decals is de loc voorzien van een matte blanke lak.
Hierna kunnen de diverse onderdelen weer aangebracht worden en ontstaat de 1604 in de eerste versie.
Is het geen plaatje?
Ik ben er erg blij mee.
De loc van de zijkant gezien.
Nog 2 versies, de geel/grijze met het wapen van Dordrecht en de rode DB versie te gaan.